I Himmelen – skandinavisk körmusik

I Himmelen - Cover
I Himmelen – skandinavisk körmusik

Under 2014 var jag projektledare och redaktör för I Himmelen. Boken finns utgiven hos Edition Peters.

I Himmelen är den mest omfattande samling av skandinavisk körmusik för den tysktalande marknaden. Den innehåller huvudsakligen sakral musik och de flesta styckena är för kyrkokörer som befinner sig på en enklare nivå. Många av verken har översatts till Tyska speciellt för denna utgåva. Bland de representerade kompositörerna finns Edvard Grieg, Hugo Alfvén, Jean Sibelius, Knut Nystedt, Sven-David Sandström, Jaakko Mäntyjärvi och Fredrik Sixten.

I Himmelen – gemischter Chor >>
I Himmelen – 1-2 hohe Stimmen >>
I Himmelen – 3-4 hohe Stimmen >>

Filmen nedan visar presentationen av I Himmelen vid ett stort möte för kyrkokörer i Rheinland, Tyskland.